Tisztelt Törökbálinti Lakos!

Szeretnénk néhány mondatban bemutatni Önnek a Városőrség működését, céljait.

A Városőrség célja a közrend és közbiztonság védelme, javítása, a személy- és vagyonvédelem, a bűnmegelőzés hatékonyságának fokozása, az állampolgárok biztonságának védelme, biztonságérzetük javítása. A Városőrség a munkáját szorosan együttműködve végzi a Rendőrséggel, valamint az Önkormányzattal.

Tagjaink fáradságot nem kímélve, szabadidejükből hajtják végre önként vállalt munkájukat.

A Városőrség fő feladata a BŰNMEGELŐZÉS, a prevenció, amit a jelenlétünkkel, láthatóságunkkal érünk el Törökbálint területén. A hagyományos statisztikai módszerekkel eredményességünk nem mérhető, mivel a meg nem történt bűncselekményeket nem lehet számok formájában papírra vetni, de ha a lakosság biztonságérzete nő, a városban csökken az elkövetett bűncselekmények száma, akkor munkánk nem hiábavaló.

Működésünket két fő terület jellemzi:

1,    Az önkormányzati rendezvények biztosítása, felkérésre más       törökbálinti események biztosítása is.

2,   Járőrtevékenység Törökbálint területén.

  1. A rendezvény biztosításában résztvevő kollégák száma úgy van meghatározva, hogy jelenlétükkel elrettentsék a nem tisztességes szándékkal érkező személyeket. Szükség esetén azonnal segítséget tudnak kérni a Rendőrjárőröktől.        Feladatuk a konfliktushelyzetek kialakulásának megakadályozása, figyelni és lehetőség szerint megakadályozni a zsebtolvajlásokat, vigyázni a parkoló autók biztonságára, továbbá segítséget, információt nyújtani a rendezvényen résztvevőknek.
  2. A járőrtevékenység egy nagyon összetett feladat. A járőr az autóval, vagy robogóval állandó mozgásban van a város területén, felbukkanására időben eltolva mindenhol lehet számítani. Feladata a szokatlan események észlelése, értékelése, a megfelelő intézkedések megtétele. Ki kell szűrnie a gyanúsan viselkedő embereket, autókat, szükség esetén értesítenie kell a Rendőrjárőrt.

Figyelnie kell a házaknál esetlegesen fennálló rendellenességeket, mint pl. betört ablak, nyitott kapu, bejárati ajtó, levert lakat, gyanús mozgások, stb. Ilyen esetekben intézkedést saját hatáskörében kezdeményez. Egy ház riasztórendszerének jelzését észlelve a helyszínre megy és szemrevételezéssel ellenőrzi, történt e behatolás.
Feladata még többek között a parkoló autók biztonságának figyelése, a randalírozók, szabálytalankodók figyelmeztetése.

Lakossági bejelentésre a szakmai vezetők intézkednek, illetve tanácsot adnak a leginkább célravezető megoldások megvalósításához.

A bejelentéseket meg lehet tenni a +36 2045 00510, vagy a +36 20 4047 775-ös a nap 24 órájában hívható telefonszámokon.

Reméljük, ezzel a kis tájékoztatóval sikerült megismertetni a tisztelt lakosságot a Városőrség tevékenységének főbb jellemzőivel, munkájával. Legyen Ön is Városőr!

Géczy Krisztián elnök
Ibrányi Miklós elnökhelyettes
Schléger Zoltán titkár
Kalló Ferenc elnökségi tag

PROfirka PROfirka © 2011 | Minden jog fenntartva!